top of page

Hoort de stront erbij?


Dit jaar is in de Chinese horoscoop het jaar van de Hond. En wat is de boodschap hiervan? Om trouw te zijn aan jezelf…Klinkt logisch en eenvoudig maar het is allesbehalve…Want wie zijn we eigenlijk? En wat willen we? We moeten al zo hard ons best doen om te overleven…om onze kinderen tevreden te stellen, genoeg geld te verdienen om te kunnen doorgaan, een goede partner te zijn, een goede ouder te zijn, een goede werknemer/werkgever te zijn…

We weten in essentie hoe het zou moeten zijn…we voelen het als iets niet OK is…Dat vervelend gevoel in ons buik…en toch…al die programma’s in onze kopjes, conditioneringen, verwachtingen van anderen en van onszelf…En al die mooie plaatjes die we lezen op Facebook… want ja…we willen eigenlijk allemaal braaf, flink en verlicht zijn…

Maar dan is daar die andere kant (duiveltje) die zich ook wil laten gelden…en die naar boven komt als we ons moe voelen of niet in evenwicht zijn…als we iets willen doordrukken of onderdrukken…en het is gewoon eenmaal zo…dit is een wereld van dualiteit…we kunnen de ene zonder de andere niet ervaren. Als er wit is, bestaat er ook zwart, als er vreugde is, bestaat er ook verdriet, als er liefde is, bestaat er ook haat…of niet eens? Oh ja….LIEFDE…Liefde heeft eigenlijk geen tegenpool….want Liefde oordeelt niet…Liefde is eenheid…en geen scheiding. Liefde is evenwicht, begrip, compassie en vreugde.

Maar soms neemt Liefde een andere vorm aan: boosheid, verdriet, tranen…alles wat er nodig is om de balans terug te vinden. Om te verlichten wat er nog donker is….Of gewoon omdat…Want is regen slecht? Is dit koud, nat, winderig, herfstweer slecht? Is het slecht als de bladeren vallen en overal de weg bedekken?

De Natuur klaagt niet…Het probeert zich aan te passen. In tegenstelling met ons…we Willen het niet…We vechten ertegen…we willen alleen mooie, vreugdevolle, zachte, rustige, gelukkige, plezante dingen ervaren. Forget it! Laat het maar gewoon toe! Ook de minder mooie dingen, eigenschappen, gevoelens, emoties….Dat je af en toe alleen hard wil schreeuwen, schoppen en het liefst heel ver weg zou willen lopen… heel ver weg zodat je niet moet voelen, niemand meer hoeft te zien, horen, ruiken…

Alleen….van jezelf kan je moeilijk weglopen…en alles rond jou is alleen een weerspiegeling van jouw binnenste….

Dus…aanvaarding….liefde voor jezelf…en geduld….en gewoon proberen te Zijn....

Want niks is meer aantrekkelijk dan iemand die authentiek is…die durft zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien….met de rozengeur, maneschijn maar ook met de “stront” die erbij hoort….Dit betekent volgens me een Echte Mens te zijn…

Maar als je het vraagt of ik het al kan…Oh, nee…maar ik ben aan het oefenen…elke dag weer en weer… en het is ook OK. Want Nobody is Perfect…En dat hoeft ook niet...want dat hoort helemaal erbij...Om bij een Mens te zijn....

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page