top of page

Een weekje in de Paradijs – zwemmen met dolfijnen in Sataya Rif


Wetenschappers hebben ontdekt dat dolfijnen intelligente en zelfbewuste zeezoogdieren zijn. Net als wij hebben ze de juiste bedrading in hun hersenen om invoelende (empathische) en sociale wezens te zijn die liefde en compassie kunnen voelen, maar ook kunnen lijden. Hun hersenen hebben de bedrading voor spraak, bewuste gedachten en toekomstplanning.

Toen ik me inschreef om stage te lopen en te masseren op de boot bij Sataya Koraal Rif in de Rode Zee in Egypte, wist ik niet veel van dolfijnen. Ik wist alleen dat ik ze altijd als heel speciale en lieve dieren vond. Maar wat hun energie in één week heeft teweeggebracht met die negentien mensen (plus tien bemanning) die op de boot zaten, was voor me gewoon een wonder, echte magie. Ik zou je met deze blog heel graag uitnodigen en je in gedachten meenemen op deze reis.

Doe jouw ogen dicht en droom met me weg. Droom over een prachtige, witte boot, de appelblauwzeegroene zee met heel lekker lauw en rustig doorschijnend zeewater, een aangename 29 graden, de lachende warme zon, de zachte wind die jouw huid streelt. Daarbij nog natuurlijk het lekkere eten drie keer per dag en geen zorgen voor zeven dagen… Alleen meditaties, yoga, massages, energetische behandelingen, liefdevolle gesprekken, dans, gezang, lezen, stilte… en het zachte geluid van de zee en de wind.

Voeg daarbij nog rust, liefde, humor, puurheid en verbinding toe. Vooral de liefde en verbinding met Moeder natuur en ook met elkaar. Dat was het allemaal. Een stukje paradijs op Aarde. En daarbij het enorme rijke onderzee leven vol met kleurige, vitale visjes, prachtige koralen en natuurlijk als belangrijkste die leuke, speelse, intelligente, zachtaardige deugnieten van wie we zo veel kunnen leren, de dolfijnen.

Speelsheid, samenhorigheid, samenwerking, verbinding, liefde, bescherming van elkaar, vrijheid en synchroniciteit... Dit zijn nog maar enkele woorden om de gemeenschap van de dolfijnen te omschrijven. Als voorbeeld voor ons mensen dat het op zo een manier ook kan. Mooi in teamverband waarin elke dolfijn een andere functie heeft voor een bepaalde tijd en waarin ze elkaar steunen en samen dingen verkennen.

Deze samenhorigheid en speelsheid konden ze ook overbrengen naar de mensen met wie ze samen zwommen. Want ze bepaalden wie ze tussen hun wilden hebben en wie niet. En je kon zo snel zwemmen als je wou, als je niet de “uitverkorene” was, maakte je geen kans.

Aan de andere kant kwamen ze wel bij de mensen die het wat moeilijker hadden. Met hun liefdevolle mededogen voelden ze precies aan hoe ze hen kunnen helpen. Soms door de mensen te omringen en tussen hun te laten zwemmen en soms juist door weg te zwemmen hoe snel de mensen ook trappelden om ze in te halen. Want dit mocht geen “jacht” worden en ook geen wedstrijd. Dit was de vrije keuze van een geweldig rijke, zachtaardige dierengemeenschap waar alles synchroon en in harmonie gebeurt en op het juiste moment. Door hun gedrag hadden ze altijd een “boodschap” voor jou. Als je goed luisterde met jouw hart was het gemakkelijk om te ontcijferen.

En daar waren we – negenentwintig mensen op de boot, Belgen, Duitsers, Egyptenaren – die één week klok en zonder contact met de “buitenwereld” zouden doorbrengen. In nauwe verbinding met de twee elementen - water en lucht… En onze harten openden zich van al de schoonheid en schatten van de natuur en van de hoge trillingsenergie van de dolfijnen. We werden weer kinderen. Kinderen die schaterlachten met alles en iedereen. Kinderen die geen zorgen hadden. Kinderen die elkaar hielpen en voor elkaar zorgden en troostten.

Oude emotionele wondjes zoals verdriet, schuld, boosheid, eenzaamheid, frustraties, onzekerheid, rouwgevoelens, teleurstellingen, twijfels, zelfverwijt werden nog eens gevoeld om vervolgens te worden losgelaten of gewoon geaccepteerd en geplaatst. Angsten werden naar de oppervlakte gebracht en vervolgens getransformeerd door de dolfijnen, deze lieve, leuke spirituele leerkrachten…

Daar op de boot is tijd gestopt, het was een echte Zen-ervaring. Niet meer in het verleden en niet in de toekomst, juist daar en op dat moment en gewoon met onze lichte en donkere kanten. Zonder oordeel of vooroordeel. In contact en verbinding met de ziel en de natuur. Bewustzijnsverruiming en onvoorwaardelijke liefde op het hoogste niveau.

Eigenlijk onbeschrijfelijk met woorden…

Spreekt het jou aan om eens mee te doen, lees dan meer erover op http://secretsoul.be/dolphin-trips-2/.

Literatuur:

  1. https://inspiradiance.nl/activiteit/dolfijnen-walvissen-mensen-in-verbinding/

  2. https://nl.wikipedia.org/wiki/Dolfijnen

  3. https://elkedagenergie.be/zwemmen-met-dolfijnen/

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page