top of page

Lente vermoeidheid


Je wordt ’s morgens wakker en het voelt alsof er drie olifanten op jouw borstkas zitten. De zonnestralen lokken je naar buiten, maar je hebt er de fut niet voor. Je bent vermoeid en prikkelbaar, jouw nek en schouders voelen als cementblokken aan (weer die olifanten!) En je hebt een ontembare neiging om de snoepkast open te gooien en al die zoetigheid op te vreten.

Als je paar van de bovenstaande symptomen herkent, dan is het mogelijk dat je last hebt van voorjaarsmoeheid. Waarschijnlijk als resultaat van een tekort aan vitaminen, mineralen, licht, zon en beweging.

Goed nieuws is dat je er iets tegen kan doen. Concrete tips:

1 – Verminder toxines en chemicaliën

  • Vermijd overmatig alcoholgebruik en rook minder.

  • Eet vers, onbewerkt voedsel (liefst biologisch).

  • Drink genoeg water, liefst gefilterd of bronwater.

2 – Eet veel chlorofyl-rijke groenten

Eet zo veel mogelijk groene bladgroenten zoals boerenkool, spinazie, raapstelen, rucola, peterselie. Supplementen zoals spirulina en chlorella zijn ook een prima bron van chlorofyl. Zorg ervoor dat je niet te laat eet (niet meer na 21.00 uur).

3 – Eet meer zuur

Citroen, limoen, zuurkool, groene zure appels, yoghurt zijn goede voedingsmiddelen in de lente.

4 – Ga op tijd slapen

Maak er een gewoonte van om vóór 23.00 uur naar bed te gaan.

5 – Beweeg dat luie lichaam

Liefst 30 minuten per dag. Wandelen, dansen, stretchen, zwemmen, yoga, fitness…alles is goed als het luie lichaam maar in beweging is.

6 – Stress management

Lichaamsmassage is een uitstekend manier om tot rust te komen, afvalstoffen wegvoeren uit jouw lichaam, dieper en rustiger te ademen en opgekropte emoties los te laten. Je kan over de verschillende massage die ik aanbied lezen op mijn website – www.anaha-ti.com en een online afspraak maken op https://www.anaha-ti.com/book-online/massages-voor-1-persoon/book

7 – Lach bij een glaasje rode wijn

Geen uitleg nodig. Goed humeur met een glaasje wijn vermindert gegarandeerd de stress. En als je het met jouw geliefden of vrienden doet, dan is het succes verzekerd!

8 – Eindig jouw douche ’s morgens met koud water

Het zal een lekker “boost” geven en jou verfrissen.

9 – Ga naar de sauna

Gewoon om te ontspannen, afvalstoffen uitzweten, een boost geven aan jouw gezondheid en het lichaam klaar maken voor de temperatuur verschillen.

10 – Gebruik etherische oliën als je concentratie nodig hebt

Het verdampen van de etherische olie van citroen, pepermunt en eucalyptusolie verfrist de concentratie en de geur van lavendel herstelt het evenwicht in je ziel.

Literatuur:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/72172-voorjaarsmoeheid-of-lentemoeheid-symptomen-tips.html

http://www.jeaninehofs.nl/10tips-tegen-voorjaarsvermoeidheid/?fbclid=IwAR3MBCatS2ldJB1ARWbXlarV-z7HTfreXkqfLoFPy83T4Q9Vqjr0jLQU2YE

https://www.hln.be/nina/fit-gezond/laat-je-masseren-drink-meer-wijn-en-nog-6-verrassende-tips-om-niet-ziek-te-worden-deze-winter~a7132ec1/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/a_10_legjobb_tipp_tavaszi_faradtsag_ellen/20110304092155

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page